Ogrevanje bivalnih prostorov s pomočjo IR panelov

Jesenski čas tekočega leta se bliža in velika večina razmišlja o tem, kako se bo ogrevala tekočo sezono. Na voljo nam je veliko različnih načinov vsak pa ima svoje prednosti in slabosti.

Največ ljudi se še vedno ogreva z drvmi, plinom ali pa oljem, v zadnjem času pa v ospredje prihaja predvsem ogrevanje z IR tehnologijo. IR paneli so dandanes cenovno dostopni, odlikuje pa jih veliko pozitivnih lastnosti. K nakupu pritegne že veliko nižja cena panelov kot drugih ogrevalnih elementov, pozitivno pa vplivajo tudi na zdravje in človekovo počutje, odpravljajo pa tudi plesen in vlago iz prostorov.Ogrevanje bivalnih prostorov s pomočjo IR panelov

Življenjska doba teh panelov je zelo dolga, porabijo pa zelo malo energije saj je izkoristek res visok. Stroškov vzdrževanja ni, upravljanje pa je zelo enostavno, zato je IR ogrevanje vse bolj priljubljeno.

Kot vidite je že sam način ogrevana čisto drugačen od običajnih, tudi občutek toplote, ki ga ogrevalni element oddaja se razlikuje od toplote, ki jo naprimer oddaja radiator. Tudi videz IR panelov je poseben in estetsko privlačen, namestite pa jih lahko na steno, strop ali kam drugam. Zasedejo malo prostora, kar je lahko še posebej ugodno za manjša stanovanja, kjer primanjkuje prostora.

Pozitivne lastnosti infrardeče svetlobe so znane že dolgo časa, pred leti in verjetno še danes pa so na trgu obstajale tudi posebne žarnice, ki so oddajale IR svetlobo, ta pa je na različne dele človeškega telesa delovala izredno ugodno. Več o IR panelih si lahko preberete na spletni strani podjetja Tersus, omenjeno podjetje je eno izmed vodilnih na področju ogrevalne in hladilne tehnike v Sloveniji, na spletni strani pa boste našli tudi trgovino, kjer vam nudijo veliko izdelkov po ugodnih cenah.  IR paneli so zanimiv, varčen in učinkovit sistem ogrevanja, če pa se boste odločili za ogrevanje na tak način vam zagotovo ne bo žal.