Kako polagati stiropor za tlake

Kako lahko sami položimo stiropor za tlake,da je pravilno položen. Betonska plošča mora biti suha in pometena ali pa jo še predhodno lahko tudi posesamo s sesalnikom. Ko je betonska plošča pripravljena pa lahko na njo položimo stiropor za tlake v dveh delih. To pa pomeni, da je bolje izbrati dve debeline stiroporja da jih med sabo križamo.

Primer če želimo imeti skupno debelino tlakov deset centimetrov pa moramo dati na tlake debelino stiroporja 3+3 cm ali 3+2 cm debelina samih tlakov pa je nekje od 3-5cm. Stiropor za tlake pa križamo tako, da jih položimo najprej vzdolžno po prostoru nato še prečno od zida pa do zida tako, da ni vmes nobene špranje, če je pa že jo pa zapolnimo s purpenom. Ko je stiropor za tlake položen damo na njega še gradbeno folijo in vse stike na foliji zalepimo z lepilnim trakom tako, da je vse nepropustno za vodo.stiropor za tlake2

Okrog po zidu moramo nato zalepiti trak iz stiroporja, ki pa je ponavadi širok kakih deset centimetrov in debel kakšen centimeter. Če imamo namen za talno gretje pa sedaj lahko razpeljemo cevi po posebnem sistemu v razdalji dvajsetih centimetrov to pa je bolje, da prepustite mojstru ki montira centralno kurjavo ker ni tako lahko polagati cevi za talno gretje in je dobro, da so cevi zelo dobro položena, da ima talno gretje svoj učinek.

Za estrihe se v večini primerov uporablja stiropor za tlake včasih tudi kamena volna ampak je stiropor veliko boljši za tlake.