Kaj je samopodoba

Samopodoba je naše predstavljanje o sebi kaj mislimo, da smo. Naša samopodoba je kako doživljamo sami sebe in s tem tudi na takšen način delujemo s svojo predstavo. Poznamo več vrst samopodobe: nizka samopodoba, slaba samopodoba, telesna samopodoba in pozitivna samopodoba. samopodoba

Vsake vrste samopodoba pa je naše razmišljanje kaj mislimo o sebi in potem tudi naše obnašanje deluje na isti način kako razmišljamo.

S pozitivnim razmišljanjem lahko tudi kmalu pridemo do pozitivne samopodobe in s tem lažje premagujemo ovire na naši življenski poti, ker vidimo stvari veliko lepše. Ste bili kdaj brez volje, poguma, ste se počutili nemočne, vam je bilo nerodno, se vam zdi, da imate preveč kilogramov na sebi, imate preveč gubic ali postaran obraz in niste zadovoljni s samo, to je nizka ali slaba samopodoba, ki vas pripelje še na slabše in po navadi še do kakšne bolezni.

Pozitivna samopodoba: Smo popolnoma zadovoljni s svojo obliko telesa, nam je mar kaj drugi govorijo o nas, smo ponosni na vse naše lastnosti, ki jih imamo, spošujemo tudi druge ljudi okoli sebe. To je le naše prepričanje in do tega prepričanja bi moral pridet čiso vsak in bi lažje živel.

Mogoče ste tudi vi že zasledili Saša Eisidler, ki jo poznamo s televizije  je veliko govorila o samopodobi kako je tudi sama bila v svojem življenju čisto na tleh in se spet kmalu pobrala na svoje noge s tem ko je delala na svoji samopodobi. Posnela je spletno konferenco, ki si jo lahko ogledate na posneku.  Več o tem si lahko tudi preberete na facebook strani TUKAJ